Lübnan Pideli Babagannuş

Şimdi tam mevsimi olan patlıcan, kebaplardan, salatalara tüm tariflere ayrı bir lezzet katar. Patlıcanla yapabilecek farklı bir tarif arıyorum diyorsanız İşte size kökü Osmanlı mutfağına dayanan ve tahinle birlikte hazırlanan babagannuş tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Lübnan pidesi için pita veya bazlamayı ortadan ikiye bölün ve dikkatlice içini çıkarın. Susam, kekik ve haşhaşı bir havana alıp, ezin.

  • 2

    Üzerine zeytinyağı ekleyin ve ekmeklerin kesik yüzeylerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartın.

  • 3

    Soğuyunca parçalara bölün ve kenara alın. Patlıcanları ocakta veya fırında közleyip kabuklarını soyun. Daha sonra mutfak robotuna alın.

  • 4

    Üzerine badem, tahin, sarmısak, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip sos kıvamına gelene kadar çekin. Nanenin yarısını sosa karıştırıp servis tabağına alın.

  • 5

    Üzerine zeytinyağı ve kalan nane yapraklarını ekleyip, fırında pişirdiğiniz pidelerle birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.