Marul Sarması
Lezzetli ve sağlıklı marul sarmaları tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkayıp kuruladığınız marulların ortasındaki sert kısımlarını keserek, boyuna olacak şekilde 2'ye bölün. Kenarlarını düzgün şekilde kesip şerit halinde hazırlayın.
-
2
Katı şekilde haşlayıp ince kıydığınız yumurtaları, 3 yemek kaşığı tereyağını, ufaladığınız peyniri, ince kıydığınız maydanoz ve nane yapraklarını derin bir kap içerisinde karıştırıp çatalla iyice ezin. Közlediğiniz veya haşladığınız kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın.
-
3
Diğer malzemelerin olduğu kaba ilave edin. Karabiberi de ekledikten sonra son kez karıştırın. Marul yapraklarını düz bir zemin üzerine yerleştirin. Ortasına, hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı kadar koyarak kenarlara doğru yayın. Kenarlarını kapatmadan rulo şeklinde sarın.
-
4
Ruloları yan yana dizerek streç filmle sıkıca sarın. Buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Servis yapmadan önce streç filmi çıkarın. Marul sarmalarını 3 cm'lik dilimlere bölerek tabağa yerleştirin. Kiraz domateslerle süsledikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL