Midye Dolması
Akşam yemeklerinizin yanına çok yakışacak meze. Midye dolma tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle ince kıyılmış soğanı ayçiçek yağında kavurun. Daha sonra dolmalık fıstığı ilave edip, kavurmaya devam edin. Pirinci ve kuş üzümünü ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp, baharatları ve tuzu ilave edin.
- 2
Daha sonra iç malzemesini ocaktan alın. Ayrı bir yerde midyeleri hafifçe haşlayın. Her bir iç midyeyi, bir miktar dolma içiyle karıştırıp, midye kabuklarının içine doldurun. Yeşillikle ve limonla servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL