Bademli ve Patlıcanlı Ezme

Yemek sofralarınıza yakışacak bir meze tarifimiz var. Bademin hafifliğini ve patlıcanın o keskin tadını birleştirip leziz bir favori ikili yarattık.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bazlamaları enine ikiye bölün ve içlerini çıkarın. Susam, kekik ve haşhaşı havanda ezin. Üzerine zeytinyağı ekleyin ve ekmeklerin kesik yüzeylerine bu karışımı sürün.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartın. Soğuyunca parçalara bölün ve kenara alın. Patlıcanları ocakta veya fırında közleyip kabuklarını soyun.

  • 3

    İçlerini çıkarıp badem, ufalanmış Hatay sürk peyniri, sarımsak, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip sos kıvamına gelene kadar ezin. Nanenin yarısını sosa ekleyip servis tabağına alın.

  • 4

    Üzerine zeytinyağı ve kalan nane yapraklarını ilave edip gevrek bazlama parçalarıyla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...