Bademli ve Patlıcanlı Ezme
Yemek sofralarınıza yakışacak bir meze tarifimiz var. Bademin hafifliğini ve patlıcanın o keskin tadını birleştirip leziz bir favori ikili yarattık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bazlamaları enine ikiye bölün ve içlerini çıkarın. Susam, kekik ve haşhaşı havanda ezin. Üzerine zeytinyağı ekleyin ve ekmeklerin kesik yüzeylerine bu karışımı sürün.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartın. Soğuyunca parçalara bölün ve kenara alın. Patlıcanları ocakta veya fırında közleyip kabuklarını soyun.
-
3
İçlerini çıkarıp badem, ufalanmış Hatay sürk peyniri, sarımsak, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip sos kıvamına gelene kadar ezin. Nanenin yarısını sosa ekleyip servis tabağına alın.
-
4
Üzerine zeytinyağı ve kalan nane yapraklarını ilave edip gevrek bazlama parçalarıyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri