Pancarlı Yumurta Turşusu

Pancarlı Yumurta Turşusu

Yumurta ve turşu sevenler için pancarlı yumurta turşusu tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları katı şekilde haşlayın. Diğer taraftan 1 adet pancarı soyup 3-4 su bardağı suda yumuşayana ve suya rengini verene kadar haşlayın.
  • 2
    Sudan alıp küp doğrayın. Turşunun suyunu hazırlamak için ılınan pancar suyunun içine sirke, bal, soyulmuş sarmısak, tuz ve baharatları ekleyin.
  • 3
    Sterilize edilmiş 1 litrelik kavanoza doldurup karıştırın. Soyulmuş yumurtaları ve pancarları dikkatlice kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın.
  • 4
    Turşunuz buzdolabında 3-4 gün içinde hazır olacaktır. Bu şekilde 3 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...