Peynirli, Cevizli ve Fesleğenli Atıştırmalık
Kremamsı peynir, çıtır ceviz ve taze fesleğenin bir araya geldiği bu atıştırmalık, her lokmada ferahlatıcı ve doyurucu bir lezzet sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için süt ve tereyağını bir tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Üzerine unu ekleyip, çırpma teli ile hızlıca karıştırın ve 2 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ekleyip, çırpın. Hamur yumurtalarla özleşince sıkma torbasına doldurup, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine şekil vererek sıkın.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bu arada içi için beyaz peynir, sarmısak, fesleğen, ceviz, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberi robottan geçirin. Soğuyan hamurun üzerine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup, ikinciyi üzerine kapatın. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL