Frıttata Tarifi

Pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek mantarlı ve yumurtalı enfes bir tarife hazır olun! Ailenize ve size keyifli anlar yaşatacak mantarlı ve yumurtalı Frıttata

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mantarları nemli bir bezle silerek temizleyin. Saplarını ayırıp dörde bölün ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin.

  • 2

    Soğuması için kenara alın. Haşlanmış patatesleri mantarlarla eşit boyutta kesin. Aynı tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın.

  • 3

    Karıştırma kabına yumurta, süt, kabartma tozu, karabiber ve biraz tuz koyup karıştırın. Döküm tavaya tereyağını koyup eritin.

  • 4

    Mantarları, küp kesilmiş kuru domatesleri ve patatesleri koyup yarım dakika soteleyin. Karıştırma kabındaki yumurtaları tavaya döküp spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.

  • 5

    Ocaktan alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 5-7 dakika ıslaklığı kalmayıp kabarıncaya kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.