Pırasalı ve Bal Kabaklı Omlet

İnce doğranmış pırasalar ve tatlı bal kabağının enfes uyumuyla hazırlanan bu omlet, hem sağlıklı hem de pratik bir kahvaltı alternatifi sunuyor. Tarifimize göz atın, güne lezzet dolu bir başlangıç yapın!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pırasayı iyice yıkayıp ince doğrayın. Bal kabağını 2-3 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın.

  • 2

    Küçük boy bir döküm tavayı ısıtın. Tereyağını tavaya alın ve eritin. Pırasaları 2-3 dakika tereyağında kavurun. Pırasalar yumuşayıp hafifçe renk almaya başladığında 2 yemek kaşığı su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

  • 3

    Pırasaların üzerine küp doğranmış bal kabaklarını ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun. Ardından dilimlenmiş sucukları da katın, 1-2 dakika daha pişirin.

  • 4

    Tavanın ortasına yumurtayı kırın. Karabiber ve tuz serpin. Yumurtayı pişer pişmez bekletmeden sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.