Frıttata Tarifi
Pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek mantarlı ve yumurtalı enfes bir tarife hazır olun! Ailenize ve size keyifli anlar yaşatacak mantarlı ve yumurtalı Frıttata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları nemli bir bezle silerek temizleyin. Saplarını ayırıp dörde bölün ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin.
-
2
Soğuması için kenara alın. Haşlanmış patatesleri mantarlarla eşit boyutta kesin. Aynı tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın.
-
3
Karıştırma kabına yumurta, süt, kabartma tozu, karabiber ve biraz tuz koyup karıştırın. Döküm tavaya tereyağını koyup eritin.
-
4
Mantarları, küp kesilmiş kuru domatesleri ve patatesleri koyup yarım dakika soteleyin. Karıştırma kabındaki yumurtaları tavaya döküp spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
-
5
Ocaktan alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 5-7 dakika ıslaklığı kalmayıp kabarıncaya kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri