Frıttata Tarifi

Frıttata Tarifi

Pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek mantarlı ve yumurtalı enfes bir tarife hazır olun! Ailenize ve size keyifli anlar yaşatacak mantarlı ve yumurtalı Frıttata

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mantarları nemli bir bezle silerek temizleyin. Saplarını ayırıp dörde bölün ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin.

  • 2

    Soğuması için kenara alın. Haşlanmış patatesleri mantarlarla eşit boyutta kesin. Aynı tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın.

  • 3

    Karıştırma kabına yumurta, süt, kabartma tozu, karabiber ve biraz tuz koyup karıştırın. Döküm tavaya tereyağını koyup eritin.

  • 4

    Mantarları, küp kesilmiş kuru domatesleri ve patatesleri koyup yarım dakika soteleyin. Karıştırma kabındaki yumurtaları tavaya döküp spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.

  • 5

    Ocaktan alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 5-7 dakika ıslaklığı kalmayıp kabarıncaya kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...