Kıymalı Rulo Krep

Yapımı son derece pratik, yörelere göre bir-iki ufak dokunuşla ‘cızlama’, ‘akıtma’, ‘cızlak’ adlarıyla da bilinen krep; tatlı ya da tuzlu hazırlanabilen lezzetli ve besleyici bir hamur işidir. Klasik krep tariflerine farklılık katmak isteyenler için kıymalı rulo krep tarifimiz sizlerle.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Krepleri verilen temel krep tarifine göre hazırlayın. Soğan, kapya biber ve yeşil biberi küp doğrayın. Zeytinyağında önce soğanları soteleyin. Kıymayı ekleyin ve karıştırarak sotelemeye devam edin.

  • 2

    Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın. En son biberleri katın. 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Krepleri üst üste koyun ve karşılıklı iki kenarından keserek düzleştirin.

  • 3

    Her birini ayrı ayrı düz bir zemine yerleştirin. Kreplerin bir kenarlarına kıymalı harçtan pay edin. Rulo şeklinde ileriye doğru sarın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın kabına yerleştirin.

  • 4

    Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.