Portakallı Krep
Alışılmış kreplerin dışına çıkıyor ve soslu bir krep tarifi sunuyoruz. Portakal soslu bu krep tarifi kahvaltınıza çok yakışacak. Dilerseniz üzerine bal da gezdirebilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krep için tüm malzemeyi geniş bir kaba alın ve çırpma teli ile çırpın. Tel süzgeçten geçirerek süzün.
-
2
Krep harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Çok az yağla yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavaya harçtan kepçeyle döküp önlü arkalı pişirin. Harç bitene de işleme devam edin.
-
3
Sosu için 2 çorba kaşığı tereyağında rendelenmiş portakal kabuğunu çevirin ve içine portakal suyu, portakal likörü ve şekeri ekleyin. Orta ateşte 3 dakika kaynatın ve içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.
-
4
Krepleri teker teker bu sosa bulayın. Daha sonra rulo yapın ya da dörde katlayın. Üzerine pudraşekeri serpin. Arzunuza göre kreplerin üzerlerini pürmüzle hafifçe kızartarak da servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri