Yılbaşı konseptleri için çam ağaçlı pasta tarifi başarılı bir tercih olacaktır. Çam ağaçlı pasta nasıl yapılır öğrenerek sofralarınızı etkileyici görüntüye kavuşturabilirsiniz.
Malzemeler
200 gram haşlanmış kestane
KEKİ İÇİN:
175 gram ada sıcaklığında tereyağı,
175 gram esmer şeker,
3 adet büyük boy yumurta
125 gram un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
50 gram kakao,
2 yemek kaşığı yoğurt
KREMASI İÇİN:
3 adet yumurta sarısı,
150 gram un,
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker,
50 gram bitter kuvertür çikolata,
1 kutu (200 ml) krema
DONDURMA KÜLAHINDAN ÇAM AĞAÇLARI İÇİN:
5 adet dondurma külahı
250 gram bitter kuvertür çikolata,
1/2 su bardağı pudra şekeri,
1/2 su bardağı toz hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı renkli şeker boncuklar,
8-10 adet kar tanesi şeklinde şeker pasta süsü
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi,
3'er yemek kaşığı gümüş ve yeşil renkli şeker boncuklar
Kek için iki adet 18 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Tabanına ve yanlarına pişirme kağıdı serin. Tereyağı ve esmer şekeri geniş bir kaba alıp mikserle kabarana kadar çırpın.
Her seferinde iyice karıştırmaya dikkat ederek yumurtaları teker teker ilave edin. Un, kabartma tozu ve kakao ilave edip çırpmaya devam edin. En son yoğurt katın ve fazla çırpmadan homojen bir kıvama alana dek karıştırın.
Karışımı hazırladığınız kalıplara bölüştürün. Üzerlerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana ve esnekleşene dek kontrol ederek (keklere bir kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Daha sonra ocağa alıp, orta ateşte devamlı karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp, bıçakla ince kıyılmış çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Soğuk kremayı katıp mikser yardımıyla iyice çırpın.
Dondurma külahından çam ağaçları için çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin ve dondurma külahlarını çikolataya bulayın. Önce pudra şekerine sonra hindistan cevizine bulayın.
Kar tanesi şeklindeki pasta süsleri ve şeker boncukların küçük bir kısmını eritilmiş çikolataya batırıp üzerlerine yapıştırın. Daha sonra buzdolabında donana dek dinlendirin. Keklerden birini servis tabağına alın.
Donduğunda üzerine hindistan cevizi serpin. Külahtan çam ağaçlarını yerleştirin. Şeker boncukları ile süsleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.