Kadayıf Pastası

Kadayıf pastası hem çıtır hem de yumuşak dokusuyla zengin bir tat deneyimi sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kadayıfı keskin bir bıçak yardımıyla iyice kıyın. Acı badem kurabiyelerinin yarısını oklava yardımıyla un haline getirin. Diğer yarısını da elinizle ufalayın. Elinizle ufaladığınız acı badem kurabiyelerine robottan geçirilmiş, badem, ceviz ve tarçın ekleyip harmanlayın. Limon suyu ve limon kabuğunu katın.
  • 2
    Orta boy kelepçeli kek kalıbını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Yağlanan yerlere kadayıf serpin. Kalıbın tabanına kadayıfın üçte birini bastırarak yerleştirin. Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirip, acı badem ununu gezdirin. Eritilmiş tereyağın yarısını dökün.
  • 3
    Üzerine kalan kadayıfın yarısını hafif bastırarak yerleştirin. Kalan cevizli karışımı ve acı badem ununu serpiştirin. Tereyağı gezdirip, kalan kadayıfı bastırarak yerleştirin. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
  • 4
    Şerbet için tüm malzemeyi kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk pastanın üzerine gezdirin. Şekil verdiğiniz acı badem hamuru ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...