Ebruli Çikolata Pasta
Ebruli çikolata pasta, görüntüsüyle sofralarınıza lezzet katacak bol çikolatalı bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pasta için sıcak kahvenin içinde toz şekeri eritin. Çikolatayı elinizle parçalayıp derin bir kaseye alın ve içine kahveli karışımı boşaltın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Üzerine yumurta sarılarını bir bir ilave edin. Elenmiş un ve kakaoyu katıp, tüm malzemeyi karıştırın.
-
2
Yumurta aklarını limon suyu ile köpük haline gelene kadar çırpın ve köpüğünü gidermeden tahta bir kaşıkla alıp, çikolatalı karışıma ekleyin. Orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdanla kontrol ederek (kek kabardıktan sonra bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir) pişirin ve ılınması için bir kenara alın.
-
3
Ebruli çikolata için 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 1'er yemek kaşığı bal ve ayçiçek yağı ilave edip karıştırın, ılınmış kekin üzerine boşaltın. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin. 1'er yemek kaşığı bal ve ayçiçek yağı ekleyip karıştırın.
-
4
Pastanın üzerine döktüğünüz bitter çikolatanın üzerine beyaz çikolatayı kaşıkla, aralıklarla dökün ve kürdanla ebruli görüntüsü verin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL