Kakaolu pasta

İşte o vazgeçemediğimiz klasik tariflerden: Kakaolu pasta tarifimiz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle çikolatalı kremayı hazırlayın. Bunun için kremayı kaynatmadan ısıtın. Parçaladığınız çikolatayı ekleyip, karıştırarak eritin. Vanilya ilave edip, mikserin hızlı devriyle çırpın. Buzdolabında bir gece dinlendirin.

  • 2

    Kek için yumurta ve tozşekeri mikserle çırpıp, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyin. İçinden 2 su bardağı+2 kahve fincanı karışımı alıp buzdolabında dinlendirin. Eritilmiş margarini, unla birlikte yumurtalı karışıma ilave edin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.

  • 3

    Yağlanmış kek kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdanla kontrol ederek pişirin. Kek ılıkken, buzdolabından aldığınız diğer karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.

  • 4

    Kek soğuyunca enlemesine 2 veya 3'e bölün. Kek parçalarını sütle ıslatın. Aralarına ve üzerine bir gece önceden hazırladığınız kremayı sürün. Çikolata ruloları ve çilekle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...