Nektarin ve Üzümlü Pasta

Nektarin ve Üzümlü Pasta

Nektarin ve üzümlü pasta, nektarinin ferahlatıcı ve lezzetli tadıyla sofralarınızı renklendirecek bir pasta tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bisküviyi robottan geçirin veya havanda dövün. Jöleyi su ve toz şeker ile birlikte bir tencereye koyup, karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. İki buçuk çay bardağı jöleyi bisküvi ile karıştırıp, dilediğiniz bir pasta kabının içine elinizle bastırarak yayın.
  • 2
    Ayrı bir kapta 1 çay bardağı jöleyi yoğurtlarla karıştırın ve bisküvinin üzerine yaydıktan sonra derin dondurucuda 1 saat bekletin. Üzerine dilimlenmiş nektarin ve üzümleri yerleştirip, kalan jöleyi gezdirin.
  • 3
    Donması için 1 gece buzdolabında bekletin ve ertesi gün dilimleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...