Sevgililer Günü Pastası

Sevgililer günü pastası, sevgilinizle paylaşabileceğiniz özel bir tat sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pandispanya için gerekli yumurtaları ve toz şekeri kabarıncaya dek mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlı kağıtla kaplı üç adet fırın tepsisine bir cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Pandispanyanın iç kreması için süt, toz şeker, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırptıktan sonra tencereye aktarın.
  • 2
    Kısık ateşte sürekli karıştırarak, kaynayıncaya dek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Kremanın topaklanmaması için sürekli karıştırarak, soğutun. Fırından çıkardığınız pandispanyaları soğuduktan sonra kalp şeklindeki bir kalıpla kesin (üç adet parça olmalı).
  • 3
    Çilek likörü şurubu için, toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Çilek likörünü ekleyerek, tencereyi ateşin üzerinden indirin. Krem şanti için krema ve toz şekeri koyulaşana dek çırpın. Pastanın dış kreması için ise krema, toz şeker ve gıda boyasını koyulaşana dek çırpın. Pandispanyanın ilk katının üzerine çilek şurubundan sürün.
  • 4
    İç kremadan sürün. Meyveleri küçük küpler halinde kesin. Kremanın üzerine yayın. İkinci pandispanya katını meyvelerin üzerine koyun. Çilek şurubuyla ıslattıktan sonra krema sürün. Meyveleri dizin. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Son pandispanya katını, meyvelerin üzerine yerleştirip, çilek şurubuyla ıslatın. Buzdolabına koyarak, bir süre bekletin. Buzdolabından çıkararak, pastanın üzerini ve yanlarını kırmızı renkli krema ile sıvayın. Üzerini beyaz çikolata parçaları ve krema ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...