Siyah Pirinç Pastası

Siyah pirinç pastası, sofralarınıza yenilik katacak hafif ama lezzetli bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Siyah pirinci, ılıktan daha sıcak suyun içinde yarım saat bekletin. Suyunu süzün ve duru suyunu çıkana kadar yıkayıp, süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyun ve kısık ateşte lapa kıvamı alana kadar pişirin. Süt ve çubuk tarçını katın.
-
2
Süt ve kalan suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Çubuk tarçını içinden çıkarın ve toz şekeri ilave edin. Sürekli karıştırarak toz şeker pirinçle özleşene kadar pişirmeye devam edin.
-
3
Mısır ve buğday nişastasını 3 yemek kaşığı suda açıp, pirinçli karışıma ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 3-5 dakika daha kaynatın. Streç film serdiğiniz orta büyüklükte cam bir kabın içine boşaltın ve soğutun.
-
4
Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletip, servis tabağına alın. Üzerini dilimlenmiş şeftali, çilek ve üzümle süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL