Siyah pirinci, ılıktan daha sıcak suyun içinde yarım saat bekletin. Suyunu süzün ve duru suyunu çıkana kadar yıkayıp, süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyun ve kısık ateşte lapa kıvamı alana kadar pişirin. Süt ve çubuk tarçını katın.
Süt ve kalan suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Çubuk tarçını içinden çıkarın ve toz şekeri ilave edin. Sürekli karıştırarak toz şeker pirinçle özleşene kadar pişirmeye devam edin.
Mısır ve buğday nişastasını 3 yemek kaşığı suda açıp, pirinçli karışıma ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 3-5 dakika daha kaynatın. Streç film serdiğiniz orta büyüklükte cam bir kabın içine boşaltın ve soğutun.
Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletip, servis tabağına alın. Üzerini dilimlenmiş şeftali, çilek ve üzümle süsleyerek, servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.