Üzümlü Minik Pastacıklar
Üzümlü minik pastacıklar, üzümün tadı ve ve renkleriyle sofralarınıza lezzet katacak bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru hazırlamak için fındık ve süt hariç, tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Eğer hamurunuz sert olursa içine 2 yemek kaşığı süt katarak yumuşatabilirsiniz.
-
2
Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru bir fırın kabına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
-
3
Kremayı hazırlamak için, vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
-
4
Tepsideki hamur soğuduktan sonra elinizle ufalayıp içine fındıkları ilave edin. Sütü de ekleyerek yumuşatın. istediğiniz şekildeki kalıpları bir tepsiye yerleştirip içlerine hamurdan bir parmak yüksekliğinde koyun.
-
5
Soğumuş kremayı da hamurun üstüne ekleyin. Tekrar hamur ve krema koyarak işlemi yineleyin. Pastacıkların en üstünü üzümle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler