Üzümlü Minik Pastacıklar

Üzümlü Minik Pastacıklar

Üzümlü minik pastacıklar, üzümün tadı ve ve renkleriyle sofralarınıza lezzet katacak bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamuru hazırlamak için fındık ve süt hariç, tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Eğer hamurunuz sert olursa içine 2 yemek kaşığı süt katarak yumuşatabilirsiniz.

  • 2

    Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru bir fırın kabına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

  • 3

    Kremayı hazırlamak için, vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

  • 4

    Tepsideki hamur soğuduktan sonra elinizle ufalayıp içine fındıkları ilave edin. Sütü de ekleyerek yumuşatın. istediğiniz şekildeki kalıpları bir tepsiye yerleştirip içlerine hamurdan bir parmak yüksekliğinde koyun.

  • 5

    Soğumuş kremayı da hamurun üstüne ekleyin. Tekrar hamur ve krema koyarak işlemi yineleyin. Pastacıkların en üstünü üzümle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...