Ay Çöreği Tarifi
Pastane tariflerinin sevilen lezzeti ay çöreğini, evde yapmak oldukça kolay. Evinizde kalan keklerden, pastanelerden aldığınız çöreklerden çok daha nefis bir ay çöreği yapabilirsiniz. İşte sizlere kolay tarifiyle kıyır kıyır ay çöreği tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, süt, maya, pudra şekeri, tuz ve yumurta akını ilave ederek iyice yoğurun.
-
2
Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini bir bezle örterek yarım saat dinlenmesi için bekletin.
-
3
Harç için önceden kalan bayat keki ve diğer malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
-
4
Bezeleri hafif unladığınız tezgahta merdane yardımıyla inceltin. İçlerine hazırladığınız harçtan 1.5 yemek kaşığı koyarak, rulo gibi sarın ve ay şeklini verin.
-
5
Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip 15 dakika dinlendirin. Üzerine çırpılmış yumurta ve süt karışımını fırça yardımı ile sürün. Fındık içi serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri