Peynirli Kruvasan

Kahvaltıya kat kat ve yumuşacık, içi peynir veya çikolata dolgulu bir kruvasan poğaça hazırlamaya ne dersiniz? Evde kolay kruvasan tarifi, arayanlar için pratik tarifiyle peynirli kruvasan tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için tüm malzemeyi ezerek karıştırın ve kenara alın. Hamur için oda sıcaklığındaki yoğurt, süt ve yumurtayı geniş bir kaba alın.

  • 2

    Toz şeker ve tuz ekledikten sonra tel çırpıcı ile karıştırın. Ayrı bir yerde 6 su bardağı elenmiş un ve mayayı harmanlayın. Daha sonra yumurtalı karışıma ilave edin ve ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.

  • 3

    Bu aşamada gerekirse kalan yarım su bardağı elenmiş unu da ilave edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tereyağını eritip soğuması için kenara alın.

  • 4

    Hamuru buzdolabından çıkarıp, 16 adet bezeye ayırın. 8 adet bezeyi ayrı ayrı ve merdane yardımıyla, unlanmış tezgah üzerinde küçük boy tatlı tabağı ebadında açın.

  • 5

    Daha sonra aralarına birer çorba kaşığı tereyağı sürüp düz bir tabağa üst üste yerleştirin. En üste tereyağı sürmeyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.

  • 6

    Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp buzdolabına alın. İlk hazırladığınız sekizli hamur grubunu unlanmış tezgaha alıp, 45 cm çapında tek bir yufka olacak şekilde merdane yardımıyla açın.

  • 7

    Daha sonra 16 üçgen parçaya kesin. Her bir parçanın geniş taraflarına harç yerleştirip, rulo şeklinde ve gevşek rulolar sarın. Diğer 8'li bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.

  • 8

    Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kruvasanlar iki katı hacme ulaşana kadar fırının ısısını açmadan fırının içinde dinlendirin.

  • 9

    Daha sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika, üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...