Mafiş

Hamurun mayalanmasını beklemeden sabah kahvaltısına hızlıca hamur kızartması yapmak istediğinizde hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif. Kolay lezzetiyle mafiş tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt ve yumurta ekleyin. Yanlardaki hamuru azar azar karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

  • 2

    Hamuru 4 bezeye ayırın. Bir parçasını unlu zeminde merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Hamuru uzunlamasına 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.

  • 3

    Şeritleri de 7-8 cm boyunda verev kesip küçük parçalar elde edin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...