Pirinci, nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynamış tuzlu suda 3 dakika dinlendirin. Süzüp, soğuk sudan geçirin ve diri kalacak şekilde haşlayın. Domateslerin kabuklarını soyun. Küp doğrayıp kenara alın. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Tarçın, kakule ve karanfili ilave edip 2 dakika karıştırın. Piyazlık doğranmış soğan, ikiye bölünmüş sarımsak ve zencefili ekleyip, soğan yumuşayana kadar soteleyin. Domates hariç tüm sebzeleri ekleyin ve 3 dakika daha soteleyin. Daha sonra domates, salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. Ocağın altını kısıp biraz su ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Fırın kabına önce pirinci, üzerine sebzeleri yerleştirin. Alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika, pirinç yumuşayana kadar pişirin. Fırından alıp, ılındıktan sonra servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.