İç Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat dinlendirin. Nişastası gidene dek yıkayıp, iyice süzdürün. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ-zeytinyağı karışımında pembeleşene kadar kavurun. Su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca pirinç ekleyip karıştırın. Kuş üzümü ekleyip 15 dakika pişirin. Dolmalık fıstığı ayrı bir yerde kavurup pilava ilave edin. Nane, yenibahar ve tarçın ekleyip, harmanlayın. Ocaktan alıp, kızarmış tavuk butları ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...