Kadırga Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yarım saat öncesinden ıslattığınız pirinci süzüp tereyağında kavurun. Antep fıstığını ve bademi 5 dakika
    kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Ayrı bir tencerede kaynattığınız suyun içine kuş üzümü, badem, antep fıstığı, küp doğranmış domates, dereotu ve tuz ekleyin. Bu karışımı kavrulmuş pirince ekleyin. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye bırakın. Pilav suyunu çekince güveç kabına alın. Beşamel sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı margarini eritip unu rengi dönene kadar kavurun ve sütü ekleyin.
    Koyulaşınca ocaktan alıp yumurta sarısını ilave ederek pilavın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri
    serpip fırına verin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.