Kayısılı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci iyice yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye koyup eritin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Pirinci de tencereye ekleyip, tuz ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu (limon suyu, pirincin bembeyaz kalmasını sağlar) koyarak 10 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kayısıları küçük küçük doğrayın ve pilavın altını kapattıktan sonra tencereye ekleyip demlenmeye bırakın. Kırmızı biberleri minik küpler halinde doğrayın. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra, biberleri de pilava ilave edin. Üzerini fesleğen ve dereotu yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.