Kestaneli Bulgur Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestanenin kenarlarına bıçakla çizik atın ve 1 saat suda bekletin. Kurulayın ve tavada közleyip, kabuklarını soyun. Kıyılmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Kuş üzümü ve jülyen doğranmış havucu
    ekleyip, kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyu katın ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuzunu ayarlayın ve yıkayıp, süzdüğünüz bulguru katın. Üzerine kestaneyi yayın ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve kıyılmış dereotu serpip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...