Kestaneli Yenibaharlı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci 1 çay kaşığı tuz eklenmiş kaynar suda 20 dakika dinlendirin. Yıkayıp suyunu iyice süzün ve kenara alın. Küp doğranmış soğanı tereyağı, zeytinyağı ve toz şeker karışımında soteleyin. Kabukları temizlenmiş kestane ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç ekleyip, biraz kavurduktan sonra limon suyunu hindi suyu ile birlikte ekleyin. Kalan tuzu ekleyip, önce harlı kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene dek ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan alıp, yenibahar ilave edin. 5 dakika dinlendirip, karıştırın. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.