Kuru Domatesli Yürekli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yüreğin kenar kısımları ve damarlarını iyice ayıklayın. Yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Tereyağını bir tencereye alın ve kızdırın. Yüreği önce harlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 1 saat bekletin ve kurulayıp, küp şeklinde doğrayın. Ayıklanmış pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin ve süzün. İyice yıkadıktan sonra suyunu iyice süzüp, yüreğe katın ve 5 dakika orta ateşte kavurun. Kurutulmuş domatesi ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Dört buçuk su bardağı sıcak su ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 20 dakika demlenmeye bırakın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kaju fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun. Demlenen pilava kaju fıstığı, doğranmış mantar, sıcak suda 10 dakika bekletilmiş kuş üzümü, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.