Soğuk Bahar Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci ayıklayıp, sıcak suda yarım saat bekletin. Patlıcanları da alacalı soyup, küçük küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Zeytinyağını tencereye alın. İnce kıyılmış sarımsak ve suyu süzülüp, kurulanmış patlıcanları çevirerek kavurun. Küçük doğranmış biberleri ve taze soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. En son suyunu süzdüğünüz pirinci katın. Tüm malzemeyi birkaç dakika daha kavurun. Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, pilav suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerine maydanoz ve defne yapraklarını atıp, ince kıyılmış limon kabuğu serperek pilavı soğumaya bırakın. İyice soğuyunca, defne yapraklarını da tencereden alın. Pilavı soğuk olarak servis yapın. Not: Dilerseniz bahar pilavını ılık olarak da servis yapabilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.