Şık sunumu ve lezzetli tarifiyle iftar sofralarınızı şenlendirecek bir pilav tarifi arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kolay tarifiyle Üç Renkli Pilav tarifi.
Malzemeler
PİLAV İÇİN
4 su bardağı pirinç
6 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su, tuz
YEŞİL KAT İÇİN
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet kakule
2 dal taze soğan
3-4 kök ıspanağın yaprakları
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
Yeteri kadar tuz
SARI KAT İÇİN
Bir tutam safran
2 yemek kaşığı ılık su veya süt
Birer tatlı kaşığı zerdeçal ve tereyağı
Yarım çay bardağı kaju fıstığı
1 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım çay bardağı kuru üzüm, tuz
MOR KAT İÇİN
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı haşlanıp rendelenmiş kırmızı pancar
2 dal dereotu
2 diş kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı pancarın haşlama suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
Yeteri kadar tuz ve karabiber
ÜZERİ İÇİN
Toz Antep fıstığı, yarım çay bardağı bütün Antep fıstığı
Pirinci üzerini geçecek kadar tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.Yeşil katı hazırlamak için tereyağını bir tencereye alıp eritin. İçine kimyon tohumu, sarımsak ve kakule tohumu ekleyin. Bir-iki kez çevirip kıyılmış taze soğan, ıspanak, bezelye ve tuzu katın. Sebzeler hafifçe yumuşayana dek pişirip kenara alın. Sarı katı hazırlamaya başlamadan 15 dakika önce safran ve zerdeçalı sütle ıslatın. Tereyağını eritip kaju fıstığını 1 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş havuç, kuru üzüm, safranlı karışım ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 3 dakika havuç yumuşayana dek pişirip kenara alın. Mor katı hazırlamak için tereyağını eritip, sarımsak, pancar, pancar suyu, dereotu, sirke, bal, karabiber ve tuzu ekleyin. Karışım iyice kaynayınca altını kapatın. Demlenen pilavı 3 eşit parçaya ayırın. Her birine farklı renklerde hazırladığınız karışımları ekleyin ve pirinci ezmeden karıştırın. Bir kek kalıbını suyla ıslatın. Sırasıyla yeşil, sarı ve mor renkli pilavları koyup üzerine bastırın. Ters çevirerek servis kabına aktarın. Üzerini toz ve bütün Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.