Yufka Tabakta Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin. Daha sonra suyu ve tuzu katıp, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Servis için, yufkadan bir kase büyüklüğünde parça koparıp, yağlanmış yuvarlak ve derin fırın kabına yerleştirin. Kenarlarını koparıp, düzeltin. Üzerine de altı yağlanmış başka bir fırın kabı yerleştirin (bu şekilde 4 adet kase oluşturun). Kapları sıkıştırıp, iki kase arasındaki yufka, fırında "kıtır" olana kadar pişirin. Çıkartıp soğuttuğunuz yufka kaplarının içine pilav koyun. Yağda kızarttığınız spagetti'leri de pilava saplayarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.