Elma Sirkesi

Elma Sirkesi: Her damlada doğal şifa ve tazelik! Ev yapımı lezzetle sağlığınıza sağlık katın.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan sekize bölün.
-
2
Daha önce sterilize edilmiş cam kavanozun dibine bir miktar elma parçalarını yerleştirin.
-
3
Üzerine bulgur, ekmek ve tuzu ekleyin. Kalan elma dilimlerini kavanoza doldurun.
-
4
Üzerine doğal elma sirkesi, bal ve suyu ilave ederek kavanozu doldurun.
-
5
Kavanozun ağzını tülbent veya havlu kağıt ile kapatın ve lastik ile sabitleyin.
-
6
Kavanozu karanlık ve serin bir yerde dört ay boyunca bekletin. Sürenin sonunda sirkeyi süzün ve 1.5 ay daha bekletin. Bu sürenin ardından ev yapımı elma sirkesi kullanıma hazır hale gelecektir.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL