Üzüm Sirkesi

Doğanın tazeliğini sofranıza taşıyın: Ev yapımı üzüm sirkesiyle her damlada sağlık ve lezzeti keşfedin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Üzümleri güzelce yıkayın ve saplarından ayırın. Çürük veya ezik üzümleri ayıklayın.
-
2
Temizlenmiş üzümleri büyük bir cam kavanoza yerleştirin. Üzümleri hafifçe ezerek kavanozun yarısını doldurun.
-
3
Üzümlerin üzerine bal, nohut, bulgur, defne yapraklarını ve tuzu ilave edin.
-
4
Kavanozu dolana kadar su ile doldurun. Tahta bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştırın.
-
5
Kavanozun ağzını temiz bir tülbent ile kapatın ve lastik ile sabitleyin.
-
6
Kavanozu güneş görmeyen, serin bir yerde saklayın. Günde bir kez tahta kaşıkla karıştırın. 30 gün sonra tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
-
7
Üzüm sirkesini 2-3 ay boyunca fermente olmaya bırakın. Bu süre sonunda sirke anası oluşacaktır.
-
8
Sirkenizi süzün ve temiz şişelere doldurun. Sirke anasını ise bir sonraki sirke yapımında maya olarak kullanabilirsiniz.
-
9
Süzdüğünüz sarı üzüm sirkesini salatalarda, yemeklerde veya sağlık amaçlı tüketebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar