Üzüm Sirkesi

Doğanın tazeliğini sofranıza taşıyın: Ev yapımı üzüm sirkesiyle her damlada sağlık ve lezzeti keşfedin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Üzümleri güzelce yıkayın ve saplarından ayırın. Çürük veya ezik üzümleri ayıklayın.

  • 2

    Temizlenmiş üzümleri büyük bir cam kavanoza yerleştirin. Üzümleri hafifçe ezerek kavanozun yarısını doldurun.

  • 3

    Üzümlerin üzerine bal, nohut, bulgur, defne yapraklarını ve tuzu ilave edin.

  • 4

    Kavanozu dolana kadar su ile doldurun. Tahta bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştırın.

  • 5

    Kavanozun ağzını temiz bir tülbent ile kapatın ve lastik ile sabitleyin.

  • 6

    Kavanozu güneş görmeyen, serin bir yerde saklayın. Günde bir kez tahta kaşıkla karıştırın. 30 gün sonra tuzu ekleyip tekrar karıştırın.

  • 7

    Üzüm sirkesini 2-3 ay boyunca fermente olmaya bırakın. Bu süre sonunda sirke anası oluşacaktır.

  • 8

    Sirkenizi süzün ve temiz şişelere doldurun. Sirke anasını ise bir sonraki sirke yapımında maya olarak kullanabilirsiniz.

  • 9

    Süzdüğünüz sarı üzüm sirkesini salatalarda, yemeklerde veya sağlık amaçlı tüketebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.