Ekşi Elmalı Pirinç Kısırı

Ekşi elmalı pirinç kısırı, ekşi ve doyurucu tadıyla sofralarınıza zenginlik katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu ve sıcak suda 2 saat kadar bekletin. Bir tencereye bir buçuk su bardağı suyu ve beklettiğiniz pirinci koyun. Pirinç suyunu çekene kadar haşlayın (pirinçler biraz diri kalmalı). Haşlanan pirinci bir kaseye alın.
  • 2
    Küp doğranmış soğanı ve zeytinyağını bir tencereye alarak soteleyin. Soğan sotelendiğinde domates ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez karıştırın ve ocaktan alın. Sonrasında soğanlı malzemeyi kasedeki pirincin üzerine ekleyin.
  • 3
    Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı ilave ederek fazla ezmeden harmanlayın. Bir kasede kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu, fesleğeni ve tuzu çırpın.
  • 4
    Bu karışımı hazırladığınız kısırın üzerine gezdirin.Elmaları ince dilimleyip servis tabağına yerleştirin ve yanına kısırı koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...