Etli Bamya Salatası
Mevsimine ve yapıldığı coğrafyaya göre sayısız çeşidi bulunan salatalar mutfakta yaratıcılığa en açık yiyecekler arasında yer alır.Pek çok malzemenin bir araya gelmesiyle hazırlanan rengarenk salatalar; çiğ ya da pişmiş sebzelerle, etle veya meyvelerle de yapılabilir. Pratik tarifiyle etli bamya salatası.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bamyayı ayıklayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayıp fırın tepsisine yayın.
-
2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Eti, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
-
3
Sürenin sonunda yapışmaz yüzeyli tavada arada bir sallayarak pişirin. Eti tavadan alıp, aynı tavada ikiye kesilmiş domates ve doğranmış biberi de hafif soteleyin.
-
4
Daha sonra tüm salata malzemesini geniş bir kapta birleştirin. Sos için tüm sos malzemesini iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri