Etli Bamya Salatası

Mevsimine ve yapıldığı coğrafyaya göre sayısız çeşidi bulunan salatalar mutfakta yaratıcılığa en açık yiyecekler arasında yer alır.Pek çok malzemenin bir araya gelmesiyle hazırlanan rengarenk salatalar; çiğ ya da pişmiş sebzelerle, etle veya meyvelerle de yapılabilir. Pratik tarifiyle etli bamya salatası.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bamyayı ayıklayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayıp fırın tepsisine yayın.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Eti, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

  • 3

    Sürenin sonunda yapışmaz yüzeyli tavada arada bir sallayarak pişirin. Eti tavadan alıp, aynı tavada ikiye kesilmiş domates ve doğranmış biberi de hafif soteleyin.

  • 4

    Daha sonra tüm salata malzemesini geniş bir kapta birleştirin. Sos için tüm sos malzemesini iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...