Kuru Meyveler Eşliğinde Turp Otu Salatası

Kuru Meyveler Eşliğinde Turp Otu Salatası

kuru meyveler eşliğinde turp otu salatası, Ege mutfağının hafif ve sağlıklı bir lezzetidir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Turp otunu elinizle ikiye bölüp, yıkayın. Su kaynamaya başlayınca, suya atın ve 2 dakika sonra çıkarın. Daha sonra yeşil kalması için buzlu suya atın. 5 dakika bekletip, sudan alın ve süzün. Kuru kayısı ve kuru inciri irice, kırmızı biber ve havucu jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ince doğranmış soğan, kırmızı biber ve havucu soteleyin.

  • 2

    Üzerine kuru incir ve kuru kayısı kattıktan sonra birkaç kez çevirip, ocaktan alın.Turp otunu servis tabağına alın. Üzerine sotelediğiniz malzeme, çökelek peyniri, ceviz ve tuz ekleyip harmanlayın. Limon suyu gezdirin. Çörek otu serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...