Videolu: Kırmızı Biber Turşusu

Yarım saatte turşunuz hazır desek! Bundan böyle günlerce turşu olmuş mu diye kontrol etmeye son veriyoruz. Vereceğimiz tarifle şipşak kırmızıbiber turşunuz masaya geliyor. Yapımı son derece pratik olan bu turşuyu hazırladıktan sonra da hemen yiyebiliyorsunuz. Haydi buyurun tarife, şimdiden afiyet, şifa olsun!

Kırmızı Biber Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biberleri iyice yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarından kesip çekirdek yataklarını çıkarın. İrice doğrayıp kenara alın. Turşu suyu için tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Kaynayana kadar orta ısıda ve ara sıra karıştırın.
  • 2
    Kaynamaya başlayınca biberleri ilave edin. Yumuşayana kadar orta ısıda ve ara sıra karıştırarak haşlayın. Biberlerin suyunu süzüp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve sarımsak ilave edip harmanlayın.
  • 3
    Karışımı 3 adet 660 cc'lik kavanozlara pay edin. Üzerlerine turşu suyunu ekleyin. Kapaklarını kapatın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Ve pratik turşunuz hazır.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...