Videolu: Kırmızı Biber Turşusu

This browser does not support the video element.

Yarım saatte turşunuz hazır desek! Bundan böyle günlerce turşu olmuş mu diye kontrol etmeye son veriyoruz. Vereceğimiz tarifle şipşak kırmızıbiber turşunuz masaya geliyor. Yapımı son derece pratik olan bu turşuyu hazırladıktan sonra da hemen yiyebiliyorsunuz. Haydi buyurun tarife, şimdiden afiyet, şifa olsun!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biberleri iyice yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarından kesip çekirdek yataklarını çıkarın. İrice doğrayıp kenara alın. Turşu suyu için tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Kaynayana kadar orta ısıda ve ara sıra karıştırın.
  • 2
    Kaynamaya başlayınca biberleri ilave edin. Yumuşayana kadar orta ısıda ve ara sıra karıştırarak haşlayın. Biberlerin suyunu süzüp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve sarımsak ilave edip harmanlayın.
  • 3
    Karışımı 3 adet 660 cc'lik kavanozlara pay edin. Üzerlerine turşu suyunu ekleyin. Kapaklarını kapatın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Ve pratik turşunuz hazır.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.