Ev yapımı sucuk tarifi

Sucuk, kurutulmuş bağırsak içine kırmızı et kıymasının çeşitli baharat ve sarımsakla harmanlanıp doldurulmasıyla üretilen fermente et ürünüdür. Bu et ürününü evde kolaylıkla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kolay tarifi ile ev yapımı sucuk tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıyma, sarımsak ve baharatları karıştırın. Üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yeniden yoğurup porsiyonluk olarak ayırın. Her parçayı 5 cm çapında silindirler yaparak ince buzdolabı poşetlerine, ardından streç filme sararak derin dondurucuya koyun. Bir gece dondurucuda bekletin. Servis etmeden 15 dakika önce dondurucudan çıkarıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Üzerindeki poşetleri çıkararak hafifçe yağlanmış tavada pişirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin