Bulgurlu Pazı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PAZIYI temizledikten sonra yıkayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayın ve saplarını kesin. Rendelenmiş soğanı tencereye alın ve tereyağı ile zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika soteleyin ve kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyemeye devam edin. Domates ve biber salçası, dövülmüş sarmısak ve limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha çevirdikten sonra tuz, kimyon, karabiber, nane ve pulbiber katıp, karıştırın. Yıkanmış bulgur ve 1 çay bardağı su katıp, tencerenin ağzını kapatarak, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip, karıştırın. Derin bir fırın kabına bir kat bulgurlu karışım koyup, üzerini pazı yaprağı ile kapatın. Bulgurlu harç ve pazı yaprağı bitene kadar işleme devam edin. En üstü pazı yaprağı ile kapatın. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yağlı kağıdı ıslatıp, sıkın ve bulgurlu pazının üzerini örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin ve daha sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.