PAZIYI temizledikten sonra yıkayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayın ve saplarını kesin. Rendelenmiş soğanı tencereye alın ve tereyağı ile zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika soteleyin ve kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyemeye devam edin. Domates ve biber salçası, dövülmüş sarmısak ve limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha çevirdikten sonra tuz, kimyon, karabiber, nane ve pulbiber katıp, karıştırın. Yıkanmış bulgur ve 1 çay bardağı su katıp, tencerenin ağzını kapatarak, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip, karıştırın. Derin bir fırın kabına bir kat bulgurlu karışım koyup, üzerini pazı yaprağı ile kapatın. Bulgurlu harç ve pazı yaprağı bitene kadar işleme devam edin. En üstü pazı yaprağı ile kapatın. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yağlı kağıdı ıslatıp, sıkın ve bulgurlu pazının üzerini örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin ve daha sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.