Güveçte Kurufasulye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kurufasulyeyi geceden ıslatıp, ertesi gün bol suda 15 dakika haşlayın. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. Ocağı kapatarak, 3-4 saat bekletin. Bir tencerede tereyağını eritin. 1 adet soğanı incecik doğrayarak, tencerede 5 dakika kavurun. Biberleri halka doğrayıp, yağa ekleyin. Salçayı da katın. Bir-iki çevirip, 4-5 su bardağı su koyun. Bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra, fasulyeyi güveç kaplarına koyun. Domatesleri yuvarlak dilimleyip, güveçlerin üzerine koyun (fasulyelerin kurumaması için). Orta ısılı fırında, fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.