İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Alttan ve üstten 1 parmak bırakarak, boylamasına 4'e bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış bir demet maydanoz, küçük doğranmış domates, sarmısak, 1 tatlı kaşığı tuz ve şekeri karıştırın. Bu sebzeli malzemeyi de, patlıcanların her kesik bölgesinden içine düzgünce doldurun. Üzerine zeytinyağı ve suyu ekleyip 10 dakika hızlı, 30 dakika yavaş ateşte pişirin. Soğuduktan sonra da, maydanoz ve dilimlenmiş domates ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.