Kaparili Kabak Bayıldı

Kaparili kabak bayıldı nasıl yapılır. Kabak bayıldının malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla kaparili kabak bayıldı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğan ve ikiye bölünmüş sarımsak ekleyip renkleri dönene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve sivri biber katın. Birkaç dakika sonra küp doğranmış domates, kesme şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Domates yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Üzerine kapari ve kıyılmış dereotu ilave edin. Kabakların orta kısımlarını bir bıçak yardımıyla oyun. Daha sonra kızdırılmış zeytinyağında yarı yarıya yumuşayana dek kızartın. Ilındıktan sonra geniş bir tencereye alın. İçlerine soğanlı harçtan koyun. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...