ENGİNARLARIN en dışta bulunan yapraklarının bir sırasını elinizle kopararak temizleyin. Daha sonra ortasından başlayarak, iç yapraklarını dışta 3-4 sıra kalıncaya kadar teker teker koparın. Enginarın tüylü göbek kısmı göründükten sonra bir kaşık yardımıyla tüylü kısmını alın. Limonu ikiye kesip tuza batırın ve enginarın içine sürüp kenara alın. Kalan enginarı da aynı şekilde hazırlayın. Diğer taraftan iç harcı için soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine nane, dereotu, yıkanıp süzülmüş pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Enginarları yıkayıp içlerine harcı paylaştırın. Mutfak ipini enginar yapraklarının arasından dolaştırarak dolmaları bağlayın. Enginarları derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine enginarların yarısını geçecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte 40-45 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuduktan sonra ikiye bölün ve servis yapın.