PAZI yapraklarını iyice yıkayıp süzün ve elinizle suyunu sıkıp, incecik kıyın. Bir tavada kendi suyuyla 2-3 dakika kavurun ve bir kenara alın. Taze fasulyeyi verev, kırmızı biberi jülyen, soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencereye alın. Ortadan ikiye kesilmiş mantarı da ilave edin. Zeytinyağını katıp sebzeler diri kalacak şekilde orta ateşte soteleyin. Daha sonra su eklemeden kısık ateşte pişirin. Pazıyı ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Tozşeker, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kenara alın. Diğer tarafta kabukları soyulmuş patatesleri halka şeklinde doğrayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Kızarmış patateslerin üzerine pişirdiğiniz sebzeleri pay edin. Yoğurt ve ince kıyılmış sarmısağı çırpın. Pazılı türlü ile birlikte soğuk olarak servis yapın.