Vişneli Pazı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YIKANMIŞ pazı yapraklarını kaynar suda 2-3 dakika dinlendirip, buzlu suya koyun. Kuşüzümünü 5 dakika sıcak suda dinlendirip, suyunu süzdürün. 2 Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinç ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Pirincin üzerini geçecek kadar su, dolmalık
    fıstık ve kuşüzümü ekleyip karıştırın. Kimyon ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyip karıştırın. Pazı yapraklarının ortasındaki
    damarlı kısımları temizleyin. Yaprakları düz bir zemine yayın. Ortalarına harcı yerleştirip, 2'şer adet vişne koyun. Uç kısımları açılmayacak şekilde sarın. Tencereye dizip, üzerine zeytinyağı ve sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su gezdirin. Sarmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Kısık ateşte pirinç
    yumuşayana dek pişirin. Ilık servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.