Bal Kabaklı Ebruli Tatlı

Bal Kabaklı Ebruli Tatlı

Bal Kabaklı Ebruli Tatlı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1.Bal kabağını küp doğrayıp tencereye alın. Üzerine su ekleyip haşlayın. Blenderden geçirip,ocağa oturtun. Toz şeker ilave edip karıştırın.Zencefil ve irmik ilave edip, koyu kıvam alana dek pişirin.
  • 2

    2.Tabanı için blenderden geçirilmiş bisküvi, tereyağı,kakao ve sütü iyice karıştırıp hamur elde edin.

  • 3

    3.Sos için sütü tencereye alıp toz şeker ilave edin. Toz şeker eriyince sürekli karıştırarak kakao,vanilya ve nişastayı ekleyin.Hafif kıvam alana dek pişirin.

  • 4
    4.Tabanı geniş bir dikdörtgen cam kaba bastırarak yayın. Üzerine bal kabaklı harcın yarısını yerleştirin. Üzerine sosun yarısını gelişigüzel gezdirin.Kalan bal kabaklı harcı yayıp, sosu gezdirin. Çatal yardımıyla sosa şekil verin.Bir gece buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...